Officieel: Renault KWID

Officieel: Renault KWIDMet de Renault KWID hebben we een nieuwe crossover binnen het A-segment!

Na een KWID Concept – inclusief drone! – gingen we ervan uit dat deze nieuweling tot Kayou omgedoopt ging worden, al kozen de Fransen voor consistentie en prijkt er nu KWID op de achterkant. Met zijn compacte afmetingen (3.68m x 1.58m) en zijn hogere zitpositie is hij ideaal voor avontuurlijke stadsmussen, dankzij een bodemvrijheid van 18cm zou je ook op onverhard terrein tot iets in staat moeten zijn.

Behalve enkele knappe interieurbeelden (digitale meter, 7″ touchscreen, …) is Renault behoorlijk karig met informatie omtrent het interieur. Toch verkondigen ze dat deze KWID het ruimste interieur/kofferruimte in zijn klasse bezit. Ook inzake motorisaties blijft het behoorlijk vaag, want verder dan een 0.8-liter driecilinder en een manuele vijfbak die “zeer zuinig en efficiënt” zal wezen, komen ze niet.

Officieel is deze Renault KWID ook een wereldproduct, al lijkt deze voornamelijk iets voor groeilanden zoals India en Brazilië. Een Dacia uitvoering van de KWID zou hier waarschijnlijk wel aanslaan, al is er zeker nog ruimte voor een model onder de Renault Captur! Tegen de herfst staat deze KWID bij de Indiaanse dealers, hopelijk is het tegen dan ook duidelijk hoe Renault de wagen wereldwijd wil positioneren!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Renault KWID"

  1. ixke 01-09-2017 om 18:17

    vandaar de eerste gezien hier in Salvador (Brazilie) waar ie sedert kort op de markt isin realiteit ziet het autotje er heel wat minder indrukwekkend uit dan op de fotos in dit artikel
    fotos : http://foto.basix.cc/kwid-voor.jpg en http://foto.basix.cc/kwid-achter.jpg

Reageer

Reactie aan het plaatsen...