Officieel: Ferrari F60 America

Officieel: Ferrari F60 AmericaFerrari zit al zestig jaar in Amerika en viert dit met een beperkte serie F60 America’s!

De Amerikaanse divisie van Ferrari mag dit jaar een verjaardagstaart uitblazen met maar liefst 60 kaarsjes! Om deze prestatie wat meer glans te geven zullen er tien unieke Ferrari F60’s gebouwd worden, allen gebaseerd op de bestaande F12 Berlinetta maar nu met een open dak. Ook de voorzijde werd wat opgeleukt, nu heeft hij wat weg van de California T.

Slechts 10 Amerikanen kunnen, in ruil voor enkele miljoenen dollars, aanspraak maken op deze F60 America, het zou ons dus sterk verwonderen dat er nog exemplaren beschikbaar zijn. Zelf een kleurtje kiezen is hier jammer genoeg ook niet mogelijk, allen komen ze in het blauw met witte accenten zoals in het NART – North American Racing Team – tijdperk. In het vooronder krijgen ze de bestaande 6.0-liter V12  met 730 pk en 520 Nm koppel, de topsnelheid (340 km/u) en sprinttijd (3,1 seconden) blijven ook dezelfde als de donorwagen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...