Autosalon Geneve 2014 Live: Bentley

Autosalon Genève 2014 Live: BentleyBentley lanceert in Genève de Flying Spur V8 terwijl de Continental GT Speed’s nog wat extra vermogen krijgen!

Desondanks een Bentley met een W12 motor in het voorin misschien nog net wat beter klinkt, de Europese klanten verwelkomen de Flying Spur instapper met open armen. De prestaties zijn zeker niet mis en bovendien benaderen ze de cijfers van de W12 variant, zo levert de 4.0-liter V8 met 2 turbo’s maar liefst 507 pk en 660 Nm. Goed voor een sprint van 0 tot 100 km/u in 5,2 s en een maximumsnelheid van 295 km/u terwijl de luxueuze limousine met Britse flair maar liefst 840 km ver geraakt. Hiervoor maakt men gebruik van een grote brandstoftank (90l), energierecuperatie, cilinderuitschakeling en een intelligent warmtemanagement, al blijft het theoretisch verbruik wel op 10,9 liter benzine per 100 km liggen.

Met de komst van de V8 krachtbron leek de toekomst van de W12 wat onzeker maar Bentley blijft gelukkig vasthouden aan het reusachtige motorblok. In de snelle Continental GT Speed kreeg die laatstleden zelfs een lichte upgrade en braakt vanaf heden 635 pk en 820 Nm uit! De topsnelheid stijgt hierdoor naar 331 km/u voor de Coupe en krijgt daarmee de titel “Snelste in serie geproduceerde Bentley ooit”, de Cabriolet moet het doen met slechts 327 km/u. Bestellen kan vanaf nu bij Bentley Belgium of een andere dealer wereldwijd en tegen de zomer worden de eerste exemplaren geleverd!

Op het Autosalon van Genève showt Bentley ook naar goede gewoonte de uitgebreide mogelijkheden inzake personalisatie van je droomwagen. Wil je een grijze, zwarte of paarse Bentley of mag het wat gekker met een opzichtige oranje of blauwtint? No problem, Sir! Ook voor de binnenbekleding krijg je bijzonder veel bewegingsvrijheid zolang je het kunt betalen, voor de uitrustingsgraad heb je de keuze uit 7 mogelijkheden zoals Interior Style Specification, GT Classic Specification of de Mulliner Driving Specification topversie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...