Video: Hyundai Genesis scheurt over de Nurburgring

Video: Hyundai Genesis scheurt over de Nurburgring
Hyundai is het menens met de nieuwe Genesis en doet op correcte wijze de Nürburgring aan!

We zagen laatstleden nog iets te vroeg wat actiebeelden van de nieuwe luxe sedan van Hyundai maar nu leveren de Koreanen officieel een prachtige actievideo af. Met het nieuwe sportieve hoofdkwartier in de buurt van de ‘Ring was het ook te verwachten ze deze locatie promotioneel zou gaan gebruiken. Alle volgende Hyundai’s krijgen hier bovendien een lange martelsessie om het rijgedrag tot een niveau hoger te tillen!

We zien in de video een Genesis V8 over de Groene Hel in Duitsland scheuren en ondertussen krijgen we alle informatieve highlights zoals de HTRAC vierwielaandrijving, de variabele demping en een chassis dat door de heren van Lotus onder handen werd genomen. Een officiële ringtijd werd niet meegedeeld, al is dat voor een sedan als deze iets minder van belang dan voor een hardcore circuitbeest als de Porsche 918 Spyder of de Nissan GT-R Nismo.

In het verleden kreeg Europa enkel de tweedeurs Genesis Coupe toegestopt, maar met de grootste plannen zou ook de Genesis Sedan de oversteek maken. Met slechts 2 benzinemotoren, een 3.8 V6 met 320 pk en een 5.0 V8 met 420 pk, knelt het schoentje wel al direct. De Europese markt verkiest immers nog steeds een saaie maar zuinige diesel. De Belgische importeur maakte nog geen beslissing, maar we zijn alvast benieuwd of we de Genesis Sedan ooit op onze wegen zien verschijnen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...