Plannen Maserati tot 2015 lekken: SUV en luxesedan in de maak

Maserati_Masterplan
In de komende 2 jaar zal Maserati flink wat investeren. Ongeveer een miljard euro om precies te zijn, goed voor een volledige vernieuwing en uitbreiding van het gamma.

En het eerste wapenfeit van Maserati’s planning is alreeds gerealiseerd: de nieuwe Maserati Quattroporte is een feit. Iets later in de planning volgt een update van de Maserati Ghibli. Deze Ghibli zal in tegenstelling tot zijn voorganger geen coupé, maar een luxe vierdeurs worden. Het model moet zich iets onder de Quattroporte positioneren.

Nog later duikt Maserati in het segment van de luxe-SUVs in de hoop het Porsche en Audi lastig te maken. De Maserati Levante moet een alternatief bieden voor de bestaande luxemodellen met vierwielaandrijving en wordt naar alle waarschijnlijkheid gebouwd op basis van de Jeep Grand Cherokee.

In 2015 zal er dan uiteindelijk plaats zijn voor sportievere modellen, zo zijn de GranTurismo en GranCabrio aan vernieuwing toe en komt er een nieuw versie van de Gran Sport. Tegen 2015 zouden we volgens het masterplan van Maserati’s ook veel meer modellen op de baan tegenkomen, een goede 50.000 exemplaren per jaar verkopen is het doel. (via WCF)

Maserati_Masterplan

En gewoon, omdat het zo’n geil filmpje is:

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...