Autosalon Parijs 2012: Bentley

Bentley Continental GT3 Concept
Bentley heeft heel wat lekkers meegenomen naar de Parijse beursvloer. Naast de Continental GT Speed vinden we een GT3 racewagen terug. 

De Continental GT Speed krijgt de ouwe getrouwe W12-motor onder de motorkap. Goed voor 625 pk en 800 Nm, goed een sprint van nul naar honderd in amper 4,2 seconden. De topsnelheid van 330 km/u valt op zijn minst volwassen te noemen. Net zoals zijn dorst trouwens, 14,5 liter per 100 km is niet weinig.

Meer kracht is één ding, ermee om kunnen is iets anders. Daarom staat de Continental GT Speed iets lager tegen de grond (10 mm) en krijgt hij nieuwe veerpoten en anti-roll bars. Dankzij een verbeterde stuurinrichting moet ook het stuurgevoel iets beter worden. Vierwielaandrijving zorgt ervoor dat deze GT Speed altijd aan de baan kleeft, zelfs in winterse omstandigheden. Voor €212.159 is deze Continental GT Speed de jouwe.

Daarnaast stelt Bentley in Parijs de Continental GT3 in conecptversie voor, een model dat momenteel volop in ontwikkeling is en vanaf eind 2013 zijn intrede in de racerij zal moeten maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...