Bentley SUV komt er en lijkt op EXP 9 F


Toen Bentley de EXP 9 F meenam naar Genève dacht niemand dat het ding ooit in productie genomen zou worden. Think again…

Momenteel is het volgens Bentley moeilijk om een SUV te vinden die meer dan €170.000 kost. Dat “probleem” zal Bentley in de toekomst oplossen door een luxe-SUV voor te stellen. En het eerste voorproefje van die luxe-SUV was terug te vinden op het autosalon van Genève in de vorm van de Bentley EXP 9 F.

Daar peilde Bentley naar de mening van Bentley-klanten over deze SUV. De meesten gaven de wagen een score tussen 7 en 10 op 10. Hoog dus. Optioneel wensten ze nog een derde zetelrij, iets wat er effectief ook zal komen. Niet per se om de kinderen mee te nemen, de au pair verdient ook een plaats. Standaard krijgt de wagen een twaalfcilinder, later zou er nog een V8-motor volgen. Deze info wist InsideLine te vergaren uit een interview met Wolfgang Durheimer, CEO van Bentley.

Tegen 2015 zou de Bentley SUV op de markt komen en ongeveer de looks dragen die het EXP 9 F Concept kent. Controversieel, zoveel is zeker. Durheimer vertelde verder dat de Bentley SUV geen hardcore off-roader zal worden, maar wel een gemiddeld parcours zal aankunnen. Hij moet alleszins door de woestijn geraken, anders verkoopt het ding niet in het Midden-Oosten, wellicht de belangrijkste afzetmarkt voor dit model, aldus Durheimer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...