Citroen zal DS3 Cabrio voorstellen in Parijs

Preview Citroen DS3 Cabrio 2013
Citroën zal op het autosalon van Parijs de DS3 Cabrio voorstellen.

Citroën maakt zich op om op het autosalon van Parijs de DS3 Cabrio voor te stellen. Dat model zal ondermeer moeten concurreren met de MINI Cabrio, en zal ook de populariteit van het DS3-gamma vooruit moeten helpen. Als we de laatste berichten mogen geloven, dan krijgt de DS3 Cabrio een dakconstructie met vaste dakbogen, en dat doet ons terugdenken aan de legendarische Citroën C3 Pluriel. Het stoffen dak zal dus tussen de stijlen naar beneden plooien, vergelijkbaar met de dakconstructie van de huidige Fiat 500C.

Bij de start zou de DS3 Cabrio beschikbaar zijn in twee uitvoeringen, eerst en vooral zou er plaats zijn voor een DS3 Sport met 148 pk uit een 1.6-liter turbo, daarnaast zou ook een milieuvriendelijke 1.6 diesel met 105 pk aan het gamma worden toegevoegd. De Citroën DS3 Cabrio zal na zijn onthulling op het autosalon van Parijs vanaf eind dit jaar bij de dealers te vinden zijn. Verwacht wordt dat de DS3 Cabrio een goede 2.500 euro meer zal kosten dan een standaard DS3. (Via: AutoExpress)

Preview Citroen DS3 Cabrio 2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...