Officieel: Citroen C3 facelift (2020)

Officieel: Citroen C3 facelift (2020)Een kleurrijke opfrisbeurt voor de al even kleurrijke Citroen C3!

De derde generatie Citroen C3 werd gelanceerd in 2016 en is intussen al goed voor meer dan 750.000 exemplaren. De Franse autobouwer wil dat riante succes aanhouden en trakteert haar familiale stadswagen op een facelift die daardoor dichter bij de C4 Cactus kruipt.

De vernieuwde Citroen C3 is te herkennen aan zijn nieuwe bumpers, nieuwe mistlampen, (visueel) verhoogde motorkap, langwerpige Airbumps luchtkussens, nieuwe LED lichtblokken én uiteraard nieuwe personalisatiemogelijkheden in de vorm van 16”/17” velgen, stickers (!) en de Elixir Red en Spring Blue koetswerkkleuren. In combinatie met de color packs en contrastende dakkleur zijn er maar liefst 97 variaties mogelijk!

Binnenin verwelkomen we nieuwe decoratiemogelijkheden voor het dak, interieur stylingpacks en extra connectiviteit (Apple CarPlay / slimme TomTom navigatie, ingebouwde dashcam, spraakbediening, 7” touchscreen, …) via de Connect NAV en Connect Play infotainmentsystemen! De befaamde Advanced Comfort Seats – mét zijdezachte zitkwaliteit – uit de C4 en C5 Aircross zijn hier vanaf nu optioneel te krijgen.

Aan rijhulp en veiligheid ook geen gebrek met de keyless go, Active Safety Brake, Driver Attention Alert, Park Assist, achteruitrijcamera, Coffee Break Alert en dodehoekverklikkers.

Het motorengamma blijft ongewijzigd met de 1.0-liter driecilinder PureTech benzine (83 pk of 110 pk) en de 1.5-liter viercilinder BlueDHi diesel (100 pk).

Tegen de zomer staat de vernieuwde C3 te blinken bij de lokale Citroën concessiehouder. Prijzen zullen in de lijn van het huidige aanbod liggen.

Lees hier onze rijtest met de Citroen C3 1.2 PureTech!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...