Officieel: Citroën Ami Cargo (2022)Specifiek voor de professionele gebruiker heeft Citroën de Ami Cargo in de aanbieding met extra laadvolume en praktische functionaliteit.

Gek of geniaal. We zijn er nog altijd niet uit wat nu van de guitige Citroën Ami moeten vinden. Hoe dan ook, het is een perfect vervoersmiddel voor in de stad. Om de doelgroep wat te vergroten heeft Citroën nu ook een functionele(re) Ami Cargo gelanceerd.

De Citroën Ami Cargo is voorzien van slechts één zitplaats (voor de bestuurder) maar kan naast zich wel tot 260 liter of 140 kg bagage stapelen in de modulaire/beschermde box. Uiteindelijk goed voor een nuttig volume 400+ liter. Ideaal voor pakjesdiensten, zelfstandigen of dienstverlenende bedrijven die frequent in stadscentra vertoeven. Want meer en meer worden deze gebieden voorbehouden voor zero emission voertuigen.

Net zoals de reguliere Ami met twee zitplaatsen is er hier ook een 5,5 kWh accupakket aanwezig. Goed voor een rijbereik van 75 km wat vermoedelijk volstaat binnen het beoogde actieterrein. Opladen kan in 3 uur aan een regulier 230V stopcontact. De 6 kW elektromotor is goed voor maximaal 45 km/u … maar ook dat is overkill gezien de meeste steden een maximum van 30 km/u hanteren!

Naast diverse accessoires (deurnet, vloermatten, opbergbakken, smartphonehouder, …) zijn er ook de nodige mogelijkheden inzake personalisatie beschikbaar.

De Citroën Ami Cargo is te koop vanaf 8.090 euro, desgewenst volledig online te bestellen! De afleveringen kan vervolgens aan huis of bij een lokale verdeler.

Lees hier onze rijtest met de Citroën Ami!