Officieel: Citroën Ami Tonic EV (2022)De knotsgekke (maar ook best schattige) Citroën Ami Tonic is gehuld in energieke kleuren (kaki + geel) waarmee de verregaande personalisatiemogelijkheden nogmaals benadrukt worden.

De Citroën Ami. Een knotsgekke stadswagen die volgens de letter van de wet slechts een “quadricycle” (gemotoriseerde vierwieler) is. Dat biedt mogelijkheden voor een jonger publiek (vanaf 16 jaar) die zich in een stedelijke omgeving graag trendy en eco friendly (lees: vooral droog) willen verplaatsen. Dat je maximaal 50 km/u haalt is hier dan ook geen enkel probleem. Het rijbereik van 75 km volstaat prima.

Citroen Ami Tonic is er vanaf 8.990 euro

Naast de Ami, utilitaire Ami Cargo en exclusieve Ami Buggy voegt Citroën nu de Ami Tonic toe aan het gamma. Dit in België, Frankrijk, Italië, Portugal, Groot-Brittannië, Griekenland, Marokko en Turkije. Zo’n Citroën Ami Tonic is snel te herkennen aan talrijke accenten in het citroengeel of kaki groen. Niet geheel onlogisch dus dat de Ami Khaki en Ami Vibe daardoor uit het gamma verdwijnen. Wie écht goed kijkt/vergelijkt zal ook andere mist/koplampen bemerken net zoals andere wielkoppen, dakrails en de zwarte voorkant onder de voorruit.

Binnenin oogt het nog steeds relatief sober/sereen. Wel is de Ami Tonic standaard uitgerust met een telefoonhouder, opbergvakken, deurnetten, centraal scheidingsnet en tassenhaak. Allen dragen ze bij tot de verhoogde praktische inborst van deze guitige Fransman. Ook al zou je dat misschien niet op het eerste zicht zeggen.

In België is de funky Ami Tonic (zonder tonic) beschikbaar vanaf 8.990 euro, bestellen kan hierrr online.

My Ami Play connectiviteit

Tevens profiteert het volledige gamma van de nieuwe Ami Play connectiviteitstoepassing. Niet met een haarscherp touchscreen zoals vaak/altijd … maar met een handige app die alle essentiële functies mooi combineert. Denk aan media, radio telefonie en navigatie. Via de specifieke Citroën Switch knop kan je Ami Play activeren.

Lees hier onze rijtest met de Citroën Ami!