Gespot: Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide
Een stijlvolle vierdeurscoupé brengen die naast snel ook nog eens de juiste portie Britse flair met zich meebrengt, dat was de opdracht voor Aston Martin toen ze de Rapide ontwikkelden..

De eerste keer dat Aston Martin de Rapide voorstelde was in een opzichtige conceptvorm op het Autosalon van Detroit in 2006. Hun toenmalig gamma bestond enkel uit sportieve GT’s dus er was zeker nog ruimte voor een meer bruikbaar model voor de vermogende papa’s. De bekendste concurrenten zijn nog steeds de Porsche Panamera, Maserati Quattroporte en de Bentley Continental Flying Spur.

De term Rapide werd afgeleid van de historische Lagonda Rapide die in de jaren ’60 gebouwd werd. Lagonda is een deel van het Aston Martin imperium, en oude namen terug oprakelen voor nieuwe modellen lukt wel vaker succesvol. In september 2009 kregen we de vierdeurs coupé eindelijk officieel te zien tijdens het Autosalon van Frankfurt. We bemerken nog veel designelementen en verwijzingen  naar de DB9 en Vanquish, niets voor niets de meest succesvolle producten van Aston Martin van de voorbije generatie. Voor de productie rekent men op Magna Steyr in Oostenrijk wegens de beperkte productiecapaciteit in Engeland.

Motorisch gezien krijg je een vrij grote hoeveelheid paarden – 477 om precies te zijn – uit de opgevoerde V12 van de DB9. Daardoor een sprint van 0 tot 100 km/u al voorbij in slechts 5 seconden – wat vrij mooi is voor een wagen van 2 ton – en daarboven is een topsnelheid mogelijk van 303 km/u. Binnenin zijn er vier volwaardige zitplaatsen en een vrij grote kofferruimte. Een volledige golfset gaat er zonder probleem in en met de achterzetels neer heb je 600 liter bagageruimte ter beschikking.

In ons Belgenland ben je minstens €190.000 kwijt aan deze prachtige coupé die plaats biedt aan 4 personen. In vergelijking met de Panamera Turbo of een Mercedes CLS AMG krijg je wel een hoopje minder vermogen voor ongeveer dezelfde prijs, vandaar dat men het komende jaar een Rapide S zal introduceren. Hierbij zal het vermogen stijgen tot 517 pk, waarmee hij terug echt kan meedoen met de jongens op dit niveau. Hopelijk kan dit toekomstige kopers overtuigen, want momenteel valt de verkoop wat tegen.

Spotterseer gaat naar Monty voor deze topspot!

Gespot Aston Martin Rapide

Zelf ook iets gespot? Uploaden die handel

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...