Maserati overweegt compacte sportwagen


Maserati beschikt momenteel over 2 modellen en wil daar graag verandering in brengen. Een compacte sportwagen, misschien?

De plannen voor het bouwen van de Maserati Kubang krijgen meer en meer vorm. Die SUV moet zo snel mogelijk in de showroom gaan staan met de huidige modellen van Maserati: de GranTurismo en de Quattroporte. Al zullen ze bij Maserati zelf beweren dat de GranCabrio, de MC Stradale en de Quattroporte GTS elk ook nog een verschillend model zijn, in wezen hebben ze nu maar 2 modellen in het gamma.

En het mag natuurlijk altijd een beetje meer zijn, zeker als het gaat om een exotische sportwagenbouwer. Maserati zal een nieuw compact model moeten bouwen om de concurrentie bij te blijven. Mercedes komt namelijk met een dergelijk model op de markt en ook Jaguar plant met zijn F-Type een compacte sportwagen. Stilstaan is achteruitgaan!

De basis voor dit nieuwe model zou de Alfa Romeo 4C kunnen worden. Het gebruiken van de techniek van dat model kan direct ook kostenbesparend werken binnen de Fiat-groep. De motor zou in het midden van de wagen komen te liggen. Vier cilinders, daar doen ze bij Maserati liever niet aan mee, zij verkiezen minstens dubbel zoveel stuks!

Momenteel krijgt de wagen in de wandelgangen de naam “GranSport” opgekleefd. Hij zou om en bij de 150.000 euro gaan kosten, vooral omwille van het feit dat ze bij Maserati zeer veel gebruik willen maken van koolstofvezelversterkte kunststoffen. En die dingen staan erom gekend niet goedkoop te zijn. Tegen 2015 zou de compacte sportieveling op de markt kunnen komen, maar de Italianen kennende, moeten we die deadline niet al te serieus nemen. Eerdere geruchten suggereren zelfs dat we een compacte Quattroporte in datzelfde jaar mogen verwachten… Gewoon, omdat het kan, geven we nog even een filmpje van de Maserati GranTurismo MC Stradale mee. Enjoy!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...