Bentley verkoop steeg met 37% in 2011

Bentley Continental GT 2011
Met 2011 achter ons, komen de autobouwers met hun jaarrapporten naar buiten. Bentley brengt goed nieuws, want het verkocht 37% meer dan in 2010.

Bentley meldt trots dat het 2011 positief heeft afgesloten. Het merk verkocht vorig jaar 7.003 wagens, cijfers die sinds de recessie in 2007 niet meer bereikt werden. December was opvallend de sterkste maand van het merk, met 1.059 verkochte modellen, zou ook hier de afschaffing van de ecopremie gespeeld hebben? Of is het een teken dat de crisis nu wel stilaan op zijn laatste benen loopt?

De belangrijkste markt voor Bentley blijft de Verenigde Staten, waar het merk 2.021 modellen aan de man bracht, een stijging met 32%. Opmerkelijker is echter de forse stijging van de verkopen in China, het land is voortaan de tweede belangrijkste markt voor Bentley, met in totaal 1.839 leveringen. Het record van vorig jaar werd er al eind juli geëvenaard, opmerkelijk als je weet dat Bentley nog maar minder dan 10 jaar in China aanwezig is. Maar ook andere regio’s doen het goed, zo tekent Continentaal Europa voor een verkoopstijging van 53% tot 1.187 verkochte exemplaren, terwijl thuisland Engeland met 1.031 (+5%) verkochte wagens nog steeds een erg belangrijke markt voor het luxemerk is.

De sterke prestaties zijn volgens Bentley het gevolg van een sterke vraag voor het volledige gamma, met de nieuwe Continental GT als meest populaire Bentley. In totaal werden 2.404 GT’s geleverd, één derde van het totale volume. In december is het merk daarnaast gestart met de eerste leveringen van de nieuwe soft-top Continental GTC, een model dat in Zuiderse landen ongetwijfeld veel interesse zal opwekken. Verder doet ook de Mulsanne het niet slecht, met een goed gevulde orderportefeuille. De komst van de nieuwe Continental V8 als instapmodel stemt het merk daarnaast ook positief voor 2012, het merk verwacht dan ook zijn groei verder te kunnen zetten.

Bentley Continental GT V8 2012

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...