Land Rover Defender Concept komt naar Frankfurt

Land Rover Defender Concept preview
Volgens de laatste geruchten zal Land Rover een conceptversie van de nieuwe Defender voorstellen op het autosalon van Frankfurt.

Land Rover zal op het autosalon van Frankfurt vermoedelijk de toekomst van de Defender duidelijk maken aan de hand van een conceptmodel. De Defender is al meer dan 50 jaar op de markt en is dus een icoon binnen het gamma van Land Rover. Toch hebben ze bij Land Rover lang getwijfeld of ze het model wel van een opvolger zouden voorzien. Die twijfels lijken nu van de baan, want nieuwe geruchten vertellen ons dat het merk in Frankfurt zal uitpakken met een conceptversie van de Defender. Land Rover wil met het conceptmodel polsen naar de reacties van het publiek, alvorens verder te gaan met de ontwikkeling van het model.

Het merk zal voor het design uiteraard teruggrijpen naar de vormgeving die het icoon nu al sinds het begin heeft gekenmerkt, toch zal ook een moderne toets niet ontbreken. De nieuwe Defender zal vermoedelijk zijn platform delen met de Discovery, wat het mogelijk zou maken om de 3-liter diesel met 600 Nm koppel ook in de Defender te gebruiken. Wat het ook zij, als het conceptmodel positief onthaald wordt in Frankfurt, dan zou de nieuwe Defender binnen twee tot drie jaar op de markt komen. We zijn alvast benieuwd!

Lees hier onze rijtest met de Land Rover Defender 110.

Land Rover Defender Concept preview

Deel dit bericht:

2 reacties op "Land Rover Defender Concept komt naar Frankfurt"

 1. ixke 05-08-2011 om 14:07

  dorie …
  moest ik met zoiets hier bij ons in Brazilië rondrijden dan denken ze gelijk allemaal dat ik van een andere planeet kom !
  ik vind het concept best leuk maar, wat mij wel behoorlijk belachelijk lijkt is het type van wielen/banden … moet je daarmee op terrein gaan ploeteren ? ziet er naar uit dat sommige designers meer en meer vergeten dat het over een 4×4 gaat, of heb ik het fout ?
  groet uit de tropen
  ix
  http://bahia.basix.cc

 2. PJS 05-08-2011 om 14:21

  @ixke; de bijgevoegde foto is nog maar een impressie.. Het concept kan er dus helemaal anders uitzien!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...