Gerucht: Elektrische MINI Rocketman vanaf 2014?

MINI Rocketman
Volgens geruchten zou MINI eraan denken om tegen 2014 een elektrische MINI Rocketman op de markt te brengen.

Op het autosalon van Genève dit jaar kregen we de MINI Rocketman voorgesteld, een “mini” MINI als het ware. Het concept biedt plaats aan drie personen is minder dan 3 meter lang en moet in de toekomst het MINI gamma aan de onderkant invullen. Nieuwe geruchten spreken nu zelfs van een elektrisch model op basis van de BMW i-technologie. MINI zou de Rocketman dezelfde structuur geven als de BMW i3, bestaande uit een passagierscel in koolstofvezel en een aluminium chassis.

Volgens de bronnen zou de elektrische aandrijflijn van de BMW i3 perfect in de kleine MINI passen, het vermogen zou weliswaar naar de voorwielen gestuurd moeten worden in plaats van naar de achterwielen. Toch zou een elektrische aandrijflijn niet de enige motoroptie worden voor de Rocketman, er staan ook enkele driecilinder benzine of diesels klaar, allen mét turbo uiteraard. De ontwikkeling van de MINI Rocketman past mooi in het plaatje van BMW-Groep CEO Norbert Reithoffer, die wil in de toekomst graag een MINI line-up van 10 modellen en investeert daarom onder andere 562 miljoen euro in de MINI fabriek in Oxford. De line-up zou bestaan uit de MINI, MINI Cabrio, MINI Clubman, MINI Countryman, MINI Coupé, MINI Roadster en MINI Rocketman, samen met nog twee andere versies. De MINI Paceman en de JCW-modellen? (Via: Autocar)

Lees hier onze rijtest met de MINI Countryman Cooper S ALL4
Lees hier onze rijtest met de MINI Cabrio Cooper D
Lees hier onze rijtest met de MINI Cooper D Camden

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...