Onthuld: Ferrari SuperAmerica 45

Ferrari Superamerica 45 coachbuiding
Ferrari heeft de SuperAmerica 45 onthuld, deze one-off Ferrari maakt zijn publiek debuut op het Villa d’Este Concours in Italië.

Deze one-off Ferrari is bestemd voor Peter Kalikow, een vastgoedkeizer uit New York. De man wil met dit model de 45ste verjaardag van zijn eerste Ferrari aankoop eren. Officieel komt deze unieke 599 dit weekend op het Villa d’Este Concours naar buiten, maar Ferrari gunt ons nu reeds de eerste beelden. Als basis voor deze SuperAmerica werd een gewone 599 gebruikt, maar we zien duidelijk de lijnen van de SA Aperta en de 599 GTO terug.

Net zoals die ultieme Cabriovariant krijgt deze SuperAmerica 45 een open dak, dat net zoals de originele 575 SuperAmerica niet plooit maar volledig roteert en wegklapt boven de koffer. De unieke koetswerkkleur Blu Antille werd persoonlijk door Mr. Kalikow uitgekozen zodat het perfect past bij zijn Ferrari 400 SuperAmerica uit 1961. Het uiterlijk werd ook licht aangepast, zo krijgen we agressievere zijflanken en een impressionante voorbumper. De standaard velgen konden hem ook niet bekoren, de man koos voor blauw gekleurde exemplaren. Meer details volgen op de voorstelling op het Villa d’Este Concours dit weekend.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Onthuld: Ferrari SuperAmerica 45"

  1. BNNY 19-05-2011 om 16:06

    Ben ik trouwens de enige die het blauw (en de gekleurde velgen) herken van de Renault Clio Gordini RS?

  2. PJS 19-05-2011 om 16:09

    De gelijkenis is treffend, alleen 400 pk verschil 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...