Ferrari FF
Na een heleboel foto’s en video’s zien we hem eindelijk met het blote oog: de Ferrari FF.

De Ferrari FF, meer bepaald Ferrari Four, is beslist een aandachtstrekker. Er waren slechts weinigen die verwachtten dat Ferrari met een Shooting Break op de proppen zou komen en de meningen over het uiterlijk zijn dan ook vrij verdeeld. Hoe dan ook blijft het even wennen aan het Pininfarina design, dat elementen van de 458 Italia, de California en de 599 GTB Fiorano combineert.

De wagen biedt plaats aan vier personen en 450 liter bagage. Met de achterzetels neergeklapt stijgt het laadvolume zelfs tot 800 liter. Maar van een Ferrari willen we natuurlijk niet enkel dat hij praktisch is, maar vooral dat hij vlot uit de voeten kan. Daarvoor zorgt de 6.3-liter V12 onder de motorkap, die een vermogen levert van 660 pk en een koppel van 683 Nm. Om al deze kracht beter onder controle te houden, beschikt de FF over vierwielaandrijving. Jawel, een shooting break, een motor voorin en nu ook vierwielaandrijving.

Het volledig nieuw ontwikkelde aandrijfsysteem zou tot 50% lichter zijn dan dat van concurrenten en blijft gelukkig de meeste kracht naar de achterwielen sturen. De Ferrari FF beschikt over een versnellingsbak met dubbele koppeling en sprint van 0-100km/u sprint in slechts 3,7 seconden. Topsnelheid van de 1790 kg wegende Ferrari bedraagt 335 km/u. Het milieu is iets minder goed af dan de bestuurder: het gemiddelde verbruik bedraagt 15,4 liter per 100 km en de wagen stoot 360g CO2 per km uit, waarmee de wagen niet meteen in aanmerking komt voor een overheidspremie.