Officieel: Ferrari SA Aperta + Configurator

Ferrari SA Aperta
Ferrari verkocht alle 80 exemplaren van de, zeg maar de cabrio-versie van de Ferrari 599, alvorens hij écht aan de gehele wereld getoond wordt. Die eerste publieke verschijning staat gepland op het autosalon van Parijs.

De Ferrari SA Aperta is de opvolger van de Ferrari 575 Superamerica. De wagen is in feite een eerbetoon aan Pininfarina. De SA in de naamgeving staat dan ook voor Sergio en Andrea Pininfarina. Aperta is dan weer Italiaans voor ‘open’ wat dan natuurlijk weer verwijst naar het cabrio-aspect van deze bolide.

De wagen is dan ook 100% cabrio. Geen hardtop, enkel een kleine softtop die enkel bovengehaald mag worden wanneer het weer enorm slecht is. De wagen werd dan ook op verschillende punten verstevigd, want door het wegnemen van het dak werd de gehele structuur minder stabiel, wat uiterst ongewenst is.

Onder de motorkap ligt de 670 pk sterke V12-motor die we ook terugvinden in de Ferrari 599 GTO. Verdere details zullen onthuld worden op het autosalon van Parijs, maar liefhebbers kunnen dit model alvast configureren op deze website. Bestellen zal evenwel niet lukken, alle 80 exemplaren zijn de deur al uit. (via CS)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...