Ferrari Festival of Japan 2010

Ferrari Festival Japan FXX 599XX F399 Enzo
Ferrari viert dit jaar hun 800ste GP in de F1, enkel jammer dat ze dit jaar wat tegenval hebben in de races zelf. In Japan trekken ze zich daar niets van aan, en halen ze alles uit de kast voor een groots feest.

Officieel georganiseerd door de Japanese tak van Ferrari op de Fuji Speedway, het plaatselijke circuit. Met meer dan 600 aanwezige eigenaars van een Steigerend Paard bewijst Ferrari dat ze de familieband met hun klanten zeer goed onderhoudt. De aanwezigen konden naast genieten van een hoop brullende V8’s en V12’s ook nog eens uitgebreid kennis maken op de racetrack met enkele raceminded Ferrari’s, zoals een F399 van het F1-seizoen van 1999 & de 348, 355, 360 en 430, allemaal in de challenge raceuitvoering.

Ook had Ferrari enkel paradepaardjes van stal gehaald voor dit grote publiciteitsevent. Zo waren er 4 exemplaren van de 599XX aanwezig, vergezeld van 6 stuks van hun legendarische voorganger, de FXX. Ook was de laatste nieuwe Ferrari, de 458 Italia van de partij. Omdat de markt in Japan – en het nabije China – belangerijker wordt voor Ferrari zouden de heren uit Maranello overwegen om een Ferrari Challenge op te starten in Azië. In dit raceklassement racen semi-particulieren met Ferraribolides tegen elkaar. Momenteel is er al een Ferrari Challenge in Italië, Europa en in de Verenigde Staten.

In de wandelgangen werd eveneens gefluisterd dat de race-variant van de 458 voorgesteld werd aan enkele vooraanstaande klanten, om eens te polsen naar hun reacties. Wie weet krijgt Azië wel de primeur in hun komende Ferrari Challenge. Onderstaande recente spyshots van een aangepaste 458 zouden die geruchten enkel maar aanwakkeren. Een hardcore variant à la 430 Scuderia of 360 Challange Stradale zou er zo snel na de lancering nog niet inzitten, daarvoor moeten we toch nog een jaar of 2 wachten. Maar wees maar zeker dat het wachten meer dan beloond zal worden, als je de huidige prestatiecijfers van de 458 bekijkt! (Spyshots via AoO)

Ferrari 458 Italia spyshots

Ferrari 458 Italia spyshots

Ferrari 458 Italia spyshots

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...