Ziet de volgende MINI er zo uit?

mini_3th_generation_header
MINI is dan wel aan het werken aan nieuwe varianten van de huidige MINI, nu al lekten er foto’s van de volgende generatie MINI.

Wat we hier zien, zou een foto moeten zijn van de volgende MINI en direct valt het op dat de wijzigingen beperkt zijn gebleven en dat de volgende generatie MINI trouw zou blijven aan de looks van de reeds bestaande MINI. Het valt op dat de motorkap kleiner is geworden en dat het interieur een stuk strakker is geworden.

De motorkap is kleiner om de voetgangersveiligheid af te stemmen op de Europese regelgeving daaromtrent, maar wie weet komt dit handig uit voor BMW. Momenteel liggen er namelijk nog PSA-motoren onder de motorkap van de MINI, maar BMW, dat nu volop aan het downsizen is, zou tegen 2011 eigen motoren in de MINI stoppen. En zo’n driecilinder, die heeft niet direct veel plaats nodig.

Ondanks het feit dat BMW de motoren zou leveren, zou de MINI toch voorwielaangedreven blijven. Ongeveer gelijktijdig met de lancering van de nieuwe MINI, zou de MINI Speedster gelanceerd moeten worden, die op basis van de huidige MINI Cabrio zou gebouwd worden. (via AutoWeek)

MINI derde generatie

MINI derde generatie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...