Officieel: Dacia Spring Electric facelift EV update MY24 (2024)De zuiver elektrische Dacia Spring krijgt een deugddoende facelift met frisse looks en moderner interieur … maar blijft nog steeds dé meest betaalbare EV op de markt.

Terwijl steeds meer en meer autoconstructeurs hun huiswerk klaar hebben voor een (relatief) goedkope EV … komt Dacia gewoon met een facelift voor hun Spring Electric trendsetter. Deze compacte EV crossover (3,7 meter lang) werd reeds in 2021 gelanceerd en was de jouwe voor slechts 17.000 euro. Daarmee pakte hij de titel van “goedkoopste” EV. De Citroën Ami buiten beschouwing gelaten natuurlijk!

Begin 2023 kwam Dacia reeds met een krachtigere Spring 65 (65 pk) en het rijkelijke Extreme uitrustingsniveau. Een dik jaar later wordt de Roemeense prijsbreker voorzien van frisse looks, mooi in lijn met de stoere Duster en co. Wie goed kijkt zal zien dat alle chroom accenten weggelaten zijn net zoals de dakdragers. De kunststof bescherming rondom versterkt de avontuurlijke inborst terwijl de nieuwe lichtblokken (met Y-vormige dagrijverlichting) voor karakter zorgen.

De Dacia Spring facelift omvat een sterk opgewaardeerd interieur, zowel op vlak van afwerking als technologie. In de topversie prijkt er zowaar een 10” infotainmentsysteem! Tevens groeit het koffervolume met 6% tot 308 liter of meer dan 1.000 liter met de achterbank plat.

Motorisch blijft het bestaande Dacia Spring aanbod behouden met keuze tussen een 45 pk of 65 pk elektromotor. De 26,8 kWh accupack staat garant voor een WLTP rijbereik van 230 km. Laden kan aan 7,4 kW (AC) of 30 kW (DC).

Prestatiecijfers zijn hier uiteraard minder flitsend, interessanter is de verhoogde koetswerkvorm, betrouwbare techniek en de (relatieve) ruimte voor vier inzittenden. Wederom aan een behoorlijk scherp prijskaartje. Al gaf Dacia nog geen nieuwe Belgische vanafprijzen vrij, we gokken dat ergens nabij de 16.000 euro zullen liggen. Tegen de zomer staat hij bij de Dacia verdeler om de hoek!