Teaser: zuiver elektrische Lancia Ypsilon EV (2024)Zowel het automerk Lancia als de compacte Ypsilon maken binnenkort hun comeback en daar mogen we in avant première van genieten!

Wegens alle mogelijke miserie die je maar kan bedenken werd in 2014 de stekker uit Lancia getrokken. Toch in theorie want op de thuismarkt bleef de hippe Ypsilon beschikbaar. En scoorde die zowaar knappe verkoopscijfers. Hoe Italiaans wil je het hebben?

Nu het PSA en FCA huwelijk (lees: Stellantis) goed begint te draaien met de nodige synergieën is de tijd aangebroken om Lancia te reanimeren. Het bijna 120-jarige merk heeft een ijzersterke heritage en dat is anno 2023 altijd mooi meenomen. Zeker nu er aan een sneltempo generieke Chinese automerken bijkomen. Momenteel wordt er gesproken omtrent drie nieuwigheden. Naast een compacte stadswagen (Ypsilon) volgt er een grotere evenknie (Delta?) met over enkele jaren een sportief vlaggenschip.

De nieuwe Lancia Ypsilon komt er zowel met een benzinemotor als zuiver elektrisch. Technische details werden nog niet vrijgegeven maar gezien het formaat zou de Peugeot 208 / Opel Corsa een logische evenknie zijn. Finaal volgt er zowaar een sportieve Ypsilon HF topversie! Nadien zal Lancia enkel nog 100% elektrische Lancia modellen lanceren.

België behoort zowaar tot het selecte clubje van landen waar Lancia tegen de lente van 2024 opnieuw zal beschikbaar zijn. Dit bij een 10-tal fysieke verkooppunten naast een sterke online aanwezigheid.

Nog voor de wagen effectief gelanceerd is spreekt Lancia alreeds over de exclusieve Ypsilon Edizione Limitata Cassina die slechts 1.906 keer geproduceerd zal worden. Dat getal is een rechtstreekse verwijzing naar het geboortejaar van Lancia!