Lancia comeback 2024In 2024 wil Lancia na tien jaar afwezigheid een comeback maken, dit in een hoogwaardige en zuiver elektrische vorm!

In 2014 koos Lancia eieren voor hun geld en staakten ze de wereldwijde verkoop. Enkel in Italië hielden ze zich nog bezig met de verkoop van de funky Ypsilon. Iets dat ze bijna een decennium lang ook prima deden zowaar! Nu laat moederbedrijf Stellantis weten dat er een nieuw Europees master- en vooral toekomstplan is! Dit in de “premium en luxe” segmenten.

Zo plant Lancia een modellancering in 2024, 2026 en 2028. Reële kanshebbers zijn een nieuwe Ypsilon en Delta maar ook een waardig vlaggenschip staat op de planning. Het eerste model zal een hybride aandrijflijn meekrijgen, vanaf 2026 zullen alle nieuwigheden dan weer zuiver elektrisch zijn. En in 2028 willen de modieuze Italianen enkel nog 100% elektrische modellen verkopen. Het automerk wil daarvoor sterk inzetten op onlineverkoop (tot 50%)!

Naast een hoopgevend masterplan en nieuwe modellen wil Stellantis ook 100 nieuwe Lancia verdeelpunten openen in 60 grote Europese steden. België behoort – samen met Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland – tot de initiële doelgroep. Dit hebben we/ze te danken aan de liefde en passie voor “made in Italy”, de relevantie van de onlineverkoop en de sterke interesse in het B-segment.

Lancia maakt comeback in 2024