Officieel: Automobili Amos (Lancia) Delta Futurista (2018)

Officieel: Automobili Amos (Lancia) Delta Futurista (2018)Automobili Amos reïncarneert de legendarische Lancia Delta Integrale op magistrale wijze!

De Lancia Delta Integrale geniet een bijzonder iconische status dankzij de vele successen in de race/rallywereld. Jammer genoeg ligt die tijd ver achter ons gezien het hele Lancia verhaal momenteel op een zacht pitje staat. Dus besloot Eugenio Amos, een Italiaanse petrolhead/racer, het icoon maar zelf leven in te blazen met zijn eigenste Automobili Amos bedrijf.

De Delta Futurista is gebaseerd op een Lancia Delta Integrale 16V die volledig handmatig heropgebouwd wordt met de meest moderne/exotische materialen als koolstofvezel en aluminum. Binnenin geen moderne gadgets maar een oldschool geheel mét Recaro sportzetels, fijn stuurwiel (inclusief functietoetsen) en analoge tellers zowaar.

De 2.0-liter levert in de Automobili Amos Delta Futurista een gezonde 330 pk (voor slechts 1.250 kg) en is gekoppeld aan een (bijna) originele versnellingsbak. Slechts 20 exemplaren van de bijzonder knappe Delta Futurista zullen er gebouwd worden aan een stevig prijskaartje van 300.000 euro per stuk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...