Uittip: Legend Boucles de Bastogne 2016 [20-21 februari]

Uittip: Legend Boucles de Bastogne 2016 [20-21 februari]Op zaterdag 20 en zondag 21 februari aanstaande vindt opnieuw de Legend Boucles de Bastogne plaats. Een intussen gerenommeerd rallygebeuren voor klassiekers met bijna 500 deelnemers, waaronder voormalig Eerste Minister en allround autoliefhebber Guy Verhofstadt.

Ook afgelopen jaar vonden we de Europarlementariër van Open VLD achter het stuur van een Fiat Ritmo Abarth 125 TC uit 1982. Samen met freelancejournalist Guido Devreker hoopt Verhofstadt ditmaal op meer succes dan bij zijn vorige deelname afgelopen jaar. Toen kreeg het duo immers te kampen met een benzinepomp die het liet afweten, waardoor ze de sportieve strijd noodgedwongen vroegtijdig moesten staken.

Naast het team Verhofstadt/Devreker vinden we ook het team Guy Moerenhout/Filip De Munck aan de start met een Fiat Abarth 131 Rally uit 1976. Moerenhout, die alom bekend staat om zijn Abarth-expertise, prepareerde net als vorig jaar beide auto’s en hoopt net als Verhofstadt op meer succes. Mocht het alsnog mislopen dan hebben beide teams een fraaie Lancia Delta Integrale voor handen om snelle Interventies te doen. Beide teams komen uit in de Classic-klasse waar de gemiddelde richtsnelheid is vastgelegd op 59,9 km/h. Geen sinecure gezien de gladde en modderige wegen en het bochtige, heuvelachtige parcours.

Met zijn deelname aan de Legend Boucles de Bastogne is Verhofstadt niet aan zijn proefstuk toe wat betreft historic rally events. Zo nam hij eerder al deel aan de Spa 6 Hours en de befaamde Mille Miglia in Italië. Begin juli staat dan weer Le Mans Classic op de agenda waar hij aan de start staat met zijn Elva Sportracer MkIII uit 1959. Legend Boucles de Spa start op zaterdag 20 februari vanaf 8u30 in het centrum van Bastogne!

Meer info op http://www.racspa.be

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...