Officieel: Bugatti Chiron Super Sport 57 W16 1.600 pk (2023)Wat koop je voor de 70ste verjaardag van je vrouw? Misschien een superexclusieve Bugatti Chiron Super Sport 57 met 1.600 pk?

Neen, parfum, een bongobon of wellness arrangement volstaat vermoedelijk niet wanneer je de 70ste verjaardag viert van je echtgenote. Zeker niet als je behoorlijk vermogend bent en reeds enkele blitse bolides in de garage hebt staan. Gelukkig had Bugatti nog een productieslot beschikbaar (lang lang geleden!) en mocht de jarige zowaar haar Chiron Super Sport droomconfiguratie maken op het Bugatti kasteel te Molsheim (Frankrijk). Haar inspiratie haalde ze uit de iconische Type 57 SC Atlantic van 1957 die ze 20 jaar eerder zag shinen in het Mullin Automotive Museum (Californië). De benaming verwijst uiteraard naar dat jaartal.

Bij Bugatti stonden er 70 à 80 exemplaren van de Chiron Super Sport op de planning als we Wikipedia mogen geloven. Intussen allemaal toegewezen. In ruil voor dik 3 miljoen euro (exclusief taksen of verregaande personalisatie) kreeg je een blitse hypercar met 1.600 pk sterke W16 aandrijflijn. Goed voor 0-200 km/u (!) sprintjes in 5,8 seconden, de 300 km/u mijlpaal haalde je zelfs na 12,1 seconden. In tegenstelling tot de gelijknamige 300+ variant is de topsnelheid hier beperkt op 440 km/u.

De Bugatti Chiron Super Sport 57 krijgt dezelfde lichtblauwe kleurstelling van de Atlantic mee net zoals een aangepaste grille. Binnenin prijken er ook een resem Type 57 SC verwijzingen in combinatie met de befaamde olifant van Rembrandt Bugatti. Dat is de jongere (en meer artistieke) broer van Ettore Bugatti, de oprichter van het gelijknamige merk.

Deze one-of-one Chiron Super Sport is reeds afgeleverd aan de gelukkige in de Verenigde Staten. Met vermoedelijk de nodige aandacht tijdens mening Concours d’Élegance.