Uittip: Bugatti Unseen @ Autoworld Brussels (08/09 – 05/11)Ontdek het volledige verhaal van het iconische automerk Bugatti tijdens de Unseen expo te Autoworld Brussels, inclusief enkele moderne (superexclusieve) hypercars!

Ettore Bugatti, een Italiaanse industriële ontwerper, presenteerde in 1909 de Type 10 sportwagen. Zowaar een knap en vooral technisch meesterwerk met indrukkende prestatiecijfers. En gebouwd (of liever “ineen geknutseld”) in zijn kelder! Een dikke eeuw (en enkele eigenaars) later kennen we Bugatti voornamelijk van de bijzonder krachtige W16 hypercars zoals de Veyron, Chiron en hun talrijke special editions! Dit onder de veilige vleugels van de Volkswagen familie (VAG Group).

Het volledige Bugatti verhaal wordt in de Unseen expo van Autoworld Brussels uit de doeken gedaan. Naast een hoop interessante informatie en beeldmateriaal zal de liefhebber (m/v/x) vooral oog hebben voor de exclusieve bolides. Deze zijn allemaal piekfijn afgewerkt, behoorlijk uniek/zeldzaam en extreem krachtig. Naast peperduur natuurlijk!

Met de tot 10 stuks gelimiteerde Centodieci vierde Bugatti eerder hun 110-jarig bestaan. En met de Mistral W16 (99 stuks) kwamen ze uiteindelijk toch nog met een dakloze Chiron variant. Maar de meest exclusieve van het hele Bugatti Unseen @ Autoworld gebeuren is de La Voiture Noire. Daarvan bestaat er maar één exemplaar. Pikzwart en duidelijk geïnspireerd op de beeldschone Type 57SC “Atlantic” uit ’38! Bij zijn onthulling in 2019 zowaar de duurste auto ter wereld met een prijskaartje van meer dan 12 miljoen euro. Eerdere geruchten spraken omtrent Cristiano Ronaldo als eigenaar … maar die werden later ontkracht. Recentelijk dook de La Voiture Noire (meermaals) op in Zurich!

Een nieuwe Veyron, Chiron of andere variant aankopen is niet meer mogelijk. Maar met voldoende budget kan je altijd terecht bij Bugatti Brussels in Elsene!

Autoworld Brussels is elke dag doorlopend open, is centraal gelegen (Jubelpark) en is prima bereikbaar met de openbaar vervoer. Praktische informatie en ticketprijzen staan op de website!