Video: Bugatti Centodieci ontmoet EB110 inspiratiebron (2022)Een feestelijk moment in Molsheim waar de allereerste Bugatti Centodieci hypercar zijn historische EB110 inspiratiebron recht in de ogen keek.

Wanneer je als super vermogende geen genoegen neemt met slechts een reguliere Bugatti Chiron (of Sport, Pur Sport of Super Sport) kan je misschien proberen om voor een special project te gaan. Naast het nieuwe Sur Mesure individualisatieprogramma zijn er ook de superexclusieve Divo, La Voiture Noire, Bolide en Centodieci modellen. Die laatste is een eerbetoon aan de EB110 van dertig jaar geleden, de Italiaanse benaming (110) is daar ook rechtstreeks van afgeleid.

Slechts 10 exemplaren (!) zal Bugatti bouwen van de flamboyante Centodieci, nu nog een exemplaar bestellen is uiteraard niet meer mogelijk. Allemaal aan een stevig prijskaartje van 8 miljoen euro (!) exclusief belastingen. Naast een unieke voorbumper, achterlichten, spoiler en interieurdetails is het toch vooral het radiatorrooster met ronde gaten achteraan hét designgimmick. Inderdaad, net zoals bij de oorspronkelijke EB110. Die werd indertijd in Campogalliano (Italië) gebouwd, de hedendaagse hommage werd met manueel geassembleerd in Molsheim (Frankrijk).

Ook de Centodieci rekent op de 8.0-liter W16 benzinemotor maar ligt wel onder een glazen afdekplaat. Dankzij 1.600 pk zou je in staat moeten zijn om maximaal 380 km/u te rijden.

De allereerste Bugatti Centodieci klant heeft ongetwijfeld een mooi collectie staan. Eentje daarvan is niet toevallig een EB110 GT in een soortgelijke Fabricca Blu tint.