Eerste Bugatti Divo exemplaren afgeleverd (2020)

Eerste Bugatti Divo exemplaren afgeleverd (2020)Exclusiviteit ten top met de peperdure Bugatti Divo hypercar!

Tijdens het Concours d’Elegance op Pebble Beach 2018 (California) stelde Bugatti vol fierheid de Divo hypercar voor aan het grote publiek, kort erop was hij ook de ster van de show op het Autosalon van Parijs. Twee jaar later is Bugatti begonnen met de afleveringen van de eerste exemplaren al zullen ze daar niet bijzonder lang over doen, er worden slechts 40 Divo’s gebouwd. Die starten allemaal aan 5 miljoen euro (!), exclusief bijkomende taksen/kosten. Personalisatie is gelukkig hét toverwoord, geen enkele Divo zal dus hetzelfde zijn!

De Divo (naamkundige eerbetoon aan Albert Divo, een Franse piloot die tweemaal de uitdagende Targa Florio race won!) is technisch gerelateerd aan de Chiron maar weegt 35 kg minder dankzij de lichtgewicht velgen en een intercooler uit koolstofvezel. Behalve de riante achterspoiler en vierdelige uitlaat trekken ook de 3D achterlichten snel te aandacht, deze bestaan elk uit 44 LED lichtpunten.

Achterin ligt er nog steeds een 8.0-liter W16 met 1.500 pk en 1.600 Nm waarmee je tot 380 km/u kan halen. Dankzij diverse doordachte aanpassingen aan het onderstel en aerodynamica moet de rijbelevenis nog net wat straffer/sportiever zijn.

Snel naar Bugatti Brussels bellen voor je interesse in een Divo kenbaar te maken is uiteraard rijkelijk te laat, wel kan je misschien eens polsen naar een toekomstige special edition. Dankzij VR techniek hebben de Bugatti ingenieurs/designers de Divo relatief snel kunnen ontwikkelen, verwacht je dus maar aan nog speciale uitvoeringen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...