Officieel: Bugatti Bolide (2020)

Officieel: Bugatti Bolide (2020)Overweegt Bugatti te gaan racen met de bijzonder extreme (en 1.850 pk sterke) Bolide trackonly hypercar?!

Afgezien van de ietwat belachelijke benaming en de vage productieplannen (“we zouden het wel eens durven bouwen”) kunnen we enkel en alleen maar het diepste respect tonen voor de Bugatti Bolide. Terwijl anderen druk in de weer zijn met hun vloot te elektrificeren blijft de Franse hyper/supersportwagenbouwer maar met extreme projecten op de proppen kopen.

De gekende 8.0-liter W16 benzinemotor uit de befaamde Chiron is hier 1.850 pk / 1.850 Nm sterk en moet slechts 1.240 kg in beweging brengen, dat levert een waanzinnige pk/kg verhouding op. Iets dat we ook zien in de prestatiecijfers, zo heeft de Bugatti Bolide voldoende aan 2,17 seconden om 100 km/u aan te tikken, 0-500 km/u (!) zou moeten lukken in 20,16 seconden en de topsnelheid zou 500+ km/u bedragen… Een rondje Le Mans of de Nürburgring zou hiermee respectievelijk 3 min 7,1 sec en 5 min 23,1 sec in beslag nemen. Ongelooflijk!

Tussen de lijnen door lijkt Bugatti hiermee hun deelname aan de Le Mans hyperklasse te bevestigen .. of het is een laatste keer knallen alvorens ze – onder de Rimac vleugels – ook overschakelen naar een elektrische aandrijflijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...