Officieel: Toyota FT-3e EV SUV Concept en FT-Se EV sportcoupe Concept (2023)Vanop de Japan Mobility Show stelt Toyota de FT-3e en FT-Se conceptmodellen voor … als voorbode voor een elektrische crossover én compacte sportwagen?

Europese autobeurzen lijken stilaan verleden tijd maar in Japan is het toch weer groot feest. Niet toevallig pakken de lokale autoconstructeurs groots uit voor hun Japan Mobility Show. Tezamen met een hoop andere futuristische conceptmodellen toont Toyota ons hier de FT-3e Concept en FT-Se Concept.

De sportieve FT-Se Concept lijkt sowieso ’t leukst en wil graag een moderne (lees: zuiver elektrische) MR2 voorstellen. Inderdaad, die compacte sportwagen die in 2007 op pensioen werd gestuurd. Zeer productierijp oogt het niet maar het ranke lijnenspel, laag zwaarpunt en hightech cockpit doen ons toch dromen. En zelfs wat hopen gezien de aanwezigheid van die GR badges! Want op termijn zullen de GR86, Supra GR en Yaris GR ook EV opvolgers krijgen.

Iets logischer is de nakende komst van een compacte SUV EV waarvan de Toyota FT-3e Concept duidelijk de voorbode van is. Hier geen blitse looks maar “een exterieurontwerp dat zowel geavanceerde styling als esthetiek combineert” en uiteindelijk bijdraagt om “het dagelijkse leven van klanten te verrijken met nieuwe rijervaringen en gepersonaliseerde diensten op basis van innovatieve technologieën”. Inderdaad, een C-HR met EV aandrijflijn dus.

Tot 5/11 kan je de Toyota FT-3e Concept en FT-Se Concept zelf gaan ontdekken op de Japan Mobility Show. Wanneer deze zullen opduiken bij de lokale concessiehouder is niet direct duidelijk. Wel plannen de Japanners een ambitieus EV offensief op diverse vlakken!