Officieel: Nissan Hyper Tourer Concept EV MPV (2023)Naast diverse conceptmodellen voor een compacte crossover toont Nissan met de Hyper Tourer Concept ook hun visie omtrent een luxueuze MPV EV!

Met de Hyper Adventure Concept en Hyper Urban Concept geeft Nissan de designafdeling duidelijk carte blanche. Stiekem geven ze aan dat de volgende generatie Juke zuiver elektrisch en opnieuw extravagant zal zijn. Iets unieker is deze Hyper Tourer Concept die het MPV gebeuren nieuw leven inblaast. Het ruime interieur moet uitnodigend en veelzijdig in te delen zijn, dit specifiek voor luxe reizen en businesstrips. Toch als we de officiële communicatie mogen geloven.

De Nissan Hyper Tourer Concept beleeft zijn eind oktober zijn wereldpremière op de Japan Mobility Show (26/10 tot 5/11). Een mooi voorbeeld om de lokale omotenashi (befaamde Japanse gastvrijheid) nogmaals in de kijker te zetten. Met V2X techniek (vehicle-to-everything) kunnen zowel andere EV’s als e-bikes en laptops maar ook huizen van energie worden voorzien. Afgezien dat de Hyper Tourer een conceptmodel is spreekt Nissan van de aanwezigheid van geavanceerde technologieën waaronder de mogelijkheid om volledig autonoom te rijden. De e-4ORCE vierwielaandrijving staat garant voor een stabiele wegligging en een vloeiende versnelling/vertraging.

Of Nissan écht werk zal maken van een luxueuze elektrische mini van is niet direct duidelijk. Anno 2023 is de verhoogde SUV (of crossover) koetswerkvorm nog steeds waanzinnig populair. Al prijkt er met de Townstar Combi EV wel alreeds een zuiver elektrische MPV in de Nissan gammafolder. Die is ook als utilitaire Townstar Van EV te verkrijgen!