Officieel: Nissan Hyper Adventure Concept EV (2023)Specifiek voor voor de milieubewuste outdoor liefhebbers onthult Nissan het futuristische Hyper Adventure conceptmodel met zuiver elektrische aandrijving.

Terwijl we reikhalzend uitkijken naar nieuwe (EV) modellen van Nissan die perfect aansluiten bij hun DNA en de Europese concept … krijgen we vooral conceptmodellen gepresenteerd. Dit voornamelijk omdat Nissen graag stevig uitpakt op de Japan Mobility Show die eind oktober 2023 van start gaat.

Na de 20-23 Concept en Hyper Urban Concept gaat er nu internationale media-aandacht richting de Nissan Hyper Adventure Concept! Die mag je zien als een stijlstudie van “een sportieve SUV, ontworpen voor outdoor-liefhebbers met een milieuvriendelijke levensstijl”.

Daarvoor staat er een grote batterij paraat die dienst kan doen als energiebron (V2L, V2H én V2G). Een besneeuwde bergpas, modderspoor of een dicht regenwoud mag dan weer geen probleem vormen voor de intelligente e-4ORCE vierwielaandrijving. Ook kan je de achterbank 180° draaien om zo een comfortabele zitruimte met zicht naar achteren te creëren. Die binnenruimte is blijkbaar zo omvangrijk dat tenten, ski’s of zelfs een kajak (!) kunnen opgeborgen worden. En met die unieke vleugeldeuren steel je sowieso de outdoor show.

Uiteraard is de Hyper Adventure Concept voorzien van een zuiver elektrische aandrijflijn. Verdere details gaven de Japanners daaromtrent wel niet vrij.

Informeren bij de Belgische Nissan concessiehouder voor een Hyper Adventure bestelbon is nergens voor nodig. Dit is een designstudie die nooit in productie zal gaan. Wel vloeien er ongetwijfeld op termijn “diverse stijlelementen” door richting tastbare productiemiddelen.