Officieel: Nissan Hyper Urban Concept EV (2023)Alle nieuwe Nissan modellen worden zuiver elektrisch maar of ze ook vleugeldeuren meekrijgen zoals de hippe Hyper Urban Concept is twijfelachtig…

Aan ambitie geen gebrek bij Nissan. Zo lieten ze recentelijk weten dat hun toekomstige modellen enkel en alleen nog zuiver elektrisch zullen zijn. En dat hun Europese designstudio (NDE) twintig jaar kennis en kunde etaleerde met de veelbelovende 20-23 Concept. Naar aanleiding van de Japan Mobility Show presenteren ze nu de Hyper Urban Concept.

Ook deze futuristische designstudie is zowaar voorzien van blitse vleugeldeuren. Verwacht echter geen pure sportiviteit … terwijl ze wel de sportieve silhouet (voor verbeterde aerodynamica en efficiency) en brede banden benadrukken. Deze moeten het idee geven van ruige dynamiek in combinatie met stedelijke esthetiek. Wat ze daar ook mee willen zeggen!

De Nissan Hyper Urban Concept wil trouwens méér zijn dan louter een vervoermiddel, aldus de Japanners zoi deze zowaar kunnen functioneren als ontspanningsruimte! Eentje waarbij de limoengele carrosserie verandert van tint afhankelijk van de hoek waarin het licht erop valt.

Een soortgelijk Hyper Urban productiemodel moeten we niet direct verwachten, wel vertegenwoordigt deze het toekomstige ontwerp en de technologische mogelijkheden van het Nissan EV aanbod. Dat bestaat vandaag de dag uit de Leaf, Ariya en Townstar EV. Alvorens er tastbare elektrische modellen bijkomen zal Nissan nog diverse conceptmodellen lanceren.