Officieel: Nissan 20-23 Concept EV NDE (2023)De Nissan Design Europe (NDE) designstudio bestaat 20 jaar en viert dat met de bombastische 20-23 Concept … die misschien knipoogt naar een nieuwe generatie Micra?

Anno 2023 zijn er al genoeg zuiver elektrische SUV’s en blitse sportwagens. Een compacte en vooral betaalbare EV stadswagen ontbreekt nog. Nissan is daar ongetwijfeld mee bezig … maar dat is niet de hoofdreden van de sportieve 20-23 Concept. Die viert voornamelijk de 20ste verjaardag van Nissan Design Europe (NDE), hun Europese designstudio in Londen. Naamkundig is de 23 ook een verwijzing naar “ni-ssan” oftewel drieëntwintig in het Japans!

Jammer genoeg is de kans klein dat de 20-23 Concept zich zal vertalen in een tastbaar productiemodel. Wel benadrukt Nissan – met enige fierheid – de sportieve capaciteiten en gelijkenissen met hun Formule E racewagen. En het vele rijplezier die je hiermee in een stedelijke omgeving kan bekomen. De gesloten velgen, geinige achterlichten, uitgeklopte wielkasten en imposante vlinderdeuren zouden ongetwijfeld voor de nodige aandacht (en likes) zorgen!

Het NDE team heeft ook (een beetje) tijd en energie in het interieur gestoken met een vierkant stuurwiel en witte kuipzetels.

De hoekige vormgeving van de Nissan 20-23 Concept komt enigszins overeen met de Alpine A290_β Concept. Ook die wil graag een hete EV hatchback zijn. Gezien de innige Alliantie banden zou een productiemodel dan toch niet onmogelijk zijn? Laat die Micra NISMO EV maar komen!