Officieel: Nissan Townstar EV Van MPV (2023)De zuiver elektrische Townstar EV vervoegt het geëlektrificeerde Nissan gamma en wil naast zuinig en capabel ook vooral praktisch/ruim zijn!

Voor de reguliere klant (zakelijke/privé) heeft Nissan de zuiver elektrische Leaf en Ariya ter beschikking. Voor de professionele/utilitaire doelgroep was er voordien de compacte e-NV200 bestelwagen, nu kunnen deze hiervoor terecht bij de gloednieuwe Townstar EV Van! Deze werd binnen de Alliantie ontwikkeld en deelt het nodige met zijn Franse neef.

De Townstar EV Van is – aldus Nissan – voorzien van een “vooruitstrevend design met Japans DNA”. Wij zien vooral het nodige praktische gebruiksgemak met een laadvermogen van 800 kg, 1.500 kg trekgewicht en 3,3 à 4,9 kubieke meter laadruimte (max 2 europaletten). De Townstar is er namelijk in een korte en lange versie.

Camionette of niet, desgewenst staat er hedendaagse connectiviteit, gadgets en rijhulp ter beschikking. Ook interessante extra’s zoals een verwarmd stuurwiel, verwarmde voorzetels en 360° camera kunnen hun opwachting maken in deze Townstar EV Van.

De elektromotor zit op de vooras en zorgt voor 122 pk / 245 Nm. De 45 kWh accupack werd mooi ingewerkt en staat garant voor een actieradius van 300 km (WLTP). Dit ondermeer dankzij intelligent energiemanagementsysteem, warmtepomp en temperatuurregeling voor de batterij. Prestatiecijfers gaf Nissan niet vrij. Wel de laadcapaciteiten zijnde 11 kW AC (optioneel 22 kW) of 80 kW DC aan de snellader.

Voor deze Townstar EV Van vraagt Nissan in België minstens 34.140 euro (exclusief btw). Naast de gesloten Van is er ook een Townstar EV Combi beschikbaar voor personenvervoer. Deze haalt een rijbereik van 285 km (WLTP).