Officieel: Renault Kangoo Van E-TECH Electric (2021)Met een rijbereik van 300 km beantwoordt de nieuwe Renault Kangoo Van E-TECH Electric perfect aan de dagelijkse behoeften van professionele klanten.

Naast een functionele Kangoo voor personenvervoer heeft Renault ook een praktische Kangoo Van voor professionele gebruikers. Ook hier noteren we een zichtbare kwaliteitsprogressie, hightech infotainment/rijhulp en een toegenomen comfortgehalte.

De zuiver elektrische Kangoo Van E-TECH Electric komt met een 123 pk / 245 Nm sterke elektromotor en 45 kWh lithium-ionbatterij. Tezamen goed voor een rijbereik van 300 km (WLTP). Laden kan met 11 kW of 22 kW optioneel met gelijkstroom (AC), snelladen kan tot 80 kW (DC).

Dankzij een warmtepomp wordt warmte uit de buitenlucht gerecupereerd om het interieur te verwarmen. Zo wordt de batterij minder belast in koude(re) weersomstandigheden. Nog aangenamer wordt het (optioneel) met de verwarmde voorruit, verwarmde voorzetels en een verwarmd stuur.

Speciaal voor de utilitaire doelgroep voorziet Renault hier ook diverse hulpmiddelen zoals de grote zijdelingse opening (1,45 m) en de opvouwbare “Easy Inside Rack” interieurgalerij. Achterin is er een laadvolume van 3,9 m³ of zelfs 4,9 m³ voor de lange versie die later volgt. Aan de trekhaak kan er nog eens 1.500 kg.

De Renault Kangoo Van E-TECH Electric zal in Europa worden gecommercialiseerd in de lente van 2022. Prijzen volgen later. Ook een reguliere Kangoo E-TECH Electric staat op de planning!

Lees hier onze rijtest met de nieuwe Renault Kangoo!