Belgische prijs Lotus Eletre EV SUV (2023): vanaf 98.690 euroWelke uitvoering (met bijhorende prijs) van de zuiver elektrische Lotus Eletre SUV geniet jouw voorkeur?

Nadat ze jarenlang compacte (en vooral lichtgewicht) sportwagens bouwde maakt Lotus zich klaar voor een nieuw e-merkverhaal. Dit onder de vleugels van het Chinese Geely en daardoor zijn de Britten dus enigszins gelieerd aan Volvo en Polestar. Het is dan ook geen toeval dat zowel de Lotus Eletre, Volvo EX90 als Polestar 3 op dezelfde basis staan!

Het concept van de praktische (en loodzware) SUV EV is voor Lotus wel behoorlijk nieuw. Toch pakken ze uit met een expressief design, dit zowel vanbinnen als aan de buitenzijde. En met heel wat ruimte voor personalisatie! Afhankelijk van je voorkeur zijn er vier of vijf zitplaatsen voorhanden met vervolgens plaats voor 688 of 611 liter bagage in de koffer.

Het motorengamma van de Lotus Eletre omvat naast een instapper ook een Eletre S en Eletre R. Deze laatste is de topper van dienst en rekent op twee elektromotoren die tezamen 905 pk / 985 Nm produceren. De andere Eletre’s zijn voorzien van slechts één elektromotor maar met 603 pk / 710 Nm hebben deze weinig te klagen. Het rijbereik ligt hier ook op ongeveer 600 km daar waar de R slechts 490 km ver geraakt. Alle varianten krijgen een grote 112 kWh accupack mee!

Welke prijs moet je voor zo’n Lotus Eletre neertellen in België? Ondanks een riante basisuitrusting begint het pas bij 98.690 euro voor de Eletre. Technische verschillen zijn er bij de Eletre S niet te bespeuren, enkel méér uitrusting. En voor de Lotus Eletre R krachtpatser heb je minstens 154.090 euro nodig!

Zelf een droomconfiguratie maken kan hierrr. Een Eletre bestelling plaatsen kan zowel online als bij de Belgische Lotus verdeler. Wie liever wat lager zit kan bij de technisch gerelateerde Emeya berline terecht.