Dit is de nieuwe Hyundai Santa Fe SUV (2023)De gloednieuwe Hyundai Santa Fe heeft een gedurfd nieuw design, geoptimaliseerd voor een moeiteloze outdoor levensstijl.

Met zijn riante afmetingen, ruim interieur, hoogwaardige afwerking/uitrusting en krachtige motoren functioneert de Hyundai Santa Fe SUV momenteel als een waardig vlaggenschip. Toch mag het nog wat groter/grootster aldus de ambitieuze Koreanen! Want de eerste beelden van de vijfde generatie Santa Fe beloven grondige verschillen. De huidige generatie draait al mee sinds 2018 maar werd gelukkig enkele keren opgewaardeerd.

Nu evolueert de veelzijdige SUV stevig en gaat hij van een “grote Tucson” naar een “kolossale en vooral hoekige Tucson”. De smalle grille met Pixel LED lichtblokken (in een originele H vorm) zijn heerlijk retro. Cijfermateriaal werd nog niet vrijgegeven maar reken op een wielbasis van gemakkelijk 5 meter. Dat resulteert ongetwijfeld in een enorm laadvolume en een hoop zitplaatsen. Misschien zelfs standaard plaats voor (zes of) zeven inzittenden?!

Opnieuw profiteer je binnenin van een hoop gadgets en/of moderne functionaliteit. Denk aan een 12,3” digitaal dashboard die naadloos overloopt in het even grote infotainmentsysteem of dubbele draadloze telefoonlader. Aan de buitenzijde prijken er desgewenst knappe 21” velgen!

Meer informatie (en prijzen?) volgen hopelijk in augustus wanneer Hyundai de nieuwe Santa Fe volledig zal presenteren. Wie wil kan deze perfect volgen via YouTube!

Een zuiver elektrische aandrijflijn zal er sowieso niet bijzijn, daarvoor hebben ze (binnenkort) de IONIQ 7 in de aanbieding. Benieuwd of we in Europa nog een dieselmotor zullen krijgen naast (plug-in) hybride benzinemotoren.

Lees hier onze rijtest met de huidige Hyundai Santa Fe!