Teaser: VW Volkswagen ID7 GTX EV AWD (2023)Nog voor de reguliere ID7 opduikt bij de lokale verdeler toont Volkswagen al een glimp van een sportieve ID7 GTX variant!

Met de gloednieuwe ID7 heeft Volkswagen een waardig EV vlaggenschip gepresenteerd met moderne technologie, blitse looks en een riant rijbereik. Tegen de zomer moet deze zijn opwachting maken bij de lokale VW verdeler waarna deze EV snel in het straatbeeld te zien zal zijn. Op termijn zal deze de plaats innemen van de Passat. Een praktische ID7 koetswerkvorm (ID7 Variant? ID7 Vision? ID7 Tourer?) was reeds aangekondigd. En nu laat Volkswagen ook weten dat er een sportieve ID7 GTX aankomt.

Tezamen met enkele detailshots is dat de essentie van het verhaal momenteel. De komende maanden zullen we dus vermoedelijk (aparte?) informatie meekrijgen omtrent de prestaties, vormgeving en prijzen. De eerste Belgische ID7 GTX leveringen verwachten we daardoor pas begin 2024.

Wel weten we al zeker dat de toekomstige Volkswagen ID7 zal rekenen op twee elektromotoren (lees: vierwielaandrijving) en “kenmerkende GTX designdetails” zal meekrijgen. En ook hier moet de Vehicle Dynamics Manager voor krachtigere prestaties en een grotere betrokkenheid zorgen. Dit zonder al te veel te raken aan het rijcomfort en gebruiksgemak. Of de ID7 GTX topversie eveneens 700+ km rijbereik zal halen valt te betwijfelen…

Eerder lanceerde Volkswagen een krachtigere GTX uitvoering van de ID4 en ID5. Omtrent een ID3 GTX werd er al gesproken maar bij de recente facelift bleef het hieromtrent stil.

Teaser: VW Volkswagen ID7 GTX EV AWD (2023)