Volkswagen bouwt 30 miljoenste Passat (2019)

Volkswagen bouwt 30 miljoenste Passat (2019)Op minder dan 50 jaar produceerde Volkswagen maar liefst 30 miljoen exemplaren van de Passat!

Desondanks de Europese voorliefde voor de Duitse premiummerken mag Volkswagen zich met de Passat toch koning van het middenklassersegment (én zakenauto) rijk kronen. De Passat is inmiddels 46 jaar oud en recentelijk liep het 30.000.000ste exemplaar van de band. Volkswagen bouwt deze middenklasser wereldwijd op drie continenten in tien fabrieken voor meer dan 100 markten!

De feestnummer van dienst is een 218 pk sterke Passat Variant GTE plug-in hybride, voorzien van de Pyrite Silver koetswerkkleur en de gekende GTE blauwe accenten. Zuiver elektrisch moet je hiermee 55 km ver geraken (WLTP).

De Volkswagen Passat zit momenteel aan zijn 8ste generatie en kreeg begin dit jaar een deugddoende opfrisbeurt met meer technologie, personalisatie, veiligheid, comfort én zuinige(re) motoren. Naast de reguliere Passat berline is er ook een praktische Passat Variant break en avontuurlijke Passat Alltrack uitvoering voorhanden.

Met deze indrukwekkende mijlpaal hoort de Passat uiteraard bij de bestverkochte Volkswagen modellen aller tijden samen met de Golf (35 miljoen) en de Kever/Beetle (21,5 miljoen).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...