Officieel: MG HS SUV 1.5 T 162 pk (2023)MG verruimt het HS SUV gamma met een klassieke benzinemotorisatie – 162 pk, 1.5 T gedoopt – als alternatief voor de EHS Plug-in Hybrid.

Zo’n EHS Plug-in Hybrid is vooral leuk voor de zakelijke rijder die (meermaals) van de lage CO2 uitstoot profiteert. MG denkt nu ook aan Jan Modaal en introduceert een reguliere HS SUV! Deze is voorzien van een 1.5-liter benzinemotor, goed voor 162 pk / 250 Nm. Afhankelijk van je voorkeur is er de manuele 6-versnellingsbak of 7-trapsautomaat ​met dubbele koppeling (DCT7). De 0-100 km/u sprint neemt 10 seconden in beslag en bij 190 km/u is de topsnelheid bereikt.

De HS SUV is na de ZS crossover het tweede benzinemodel (ICE) in de MG gammafolder. Hij biedt een royale bagageruimte van 463 liter, met een neergeklapte achterbank loopt het laadvolume op tot 1.454 liter.

Achter het met leder beklede stuurwiel zit een 12,3” digitaal instrumentenpaneel. Centraal prijkt dan weer een 10,1” infotainmentsysteem met hedendaagse functionaliteit zoals realtime verkeersinformatie, DAB radio en Apple CarPlay / Android Auto. Met de MG Pilot val je terug op een hoop rijhulpsystemen. Denk aan Adaptive Cruise Control, Forward Collision Warning, Automatic Emergency Braking, Lane Departure Warning en 360° camera.

De MG HS 1.5 T is aantrekkelijk geprijsd

MG toont de nieuwe HS 1.5 T in vol ornaat op het Autosalon van Brussel 2023 (Paleis 6). Inzake personalisatie is er keuze tussen twee uitvoeringen (Comfort en Luxury), vier koetswerkkleuren (zwart, wit, rood , blauw en zilver) en twee interieurtinten (zwart en rood). Naast een genereuze garantie (7 jaar) komt de HS ook met een scherpe Belgische vanafprijs van 27.285 euro.