Autosalon Brussel 2023: Volkswagen VW line-up ID BUZZ AmarokWelke interessante nieuwigheden presenteert Volkswagen allemaal op het Autosalon van Brussel 2023?!

FEBIAC organiseert dit jaar voor de 100ste keer het Autosalon van Brussel. Na de twee verloren Corona jaren willen ze opnieuw een groot autofeest creëren, dit zowel voor groot/klein, jong/oud en geel/groen/wit/… Volkswagen strijkt – net zoals de volledige D’ieteren familie – neer in Paleis 11 met maar liefst 32 wagens.

VW denkt zelf dat de ID BUZZ (en diens utilitaire ID BUZZ Cargo evenknie) de meeste aandacht zullen creëren. Naast de zuiver elektrische aandrijflijn, riante rijhulp/veiligheid en ruime interieur speelt de iconische vormgeving (hey Bulli!) hierin natuurlijk een grote rol. Ook de tweede generatie Amarok pick-up is voor het eerst te zien op Belgische bodem. Nog steeds oerdegelijk met verbeterde weg- en offroadprestaties maar nu met de nodige ondersteuning en meer comfort.

In 2023 speelt de SUV koetswerkvorm nog steeds een hoofdrol en dus presenteert Volkswagen zowel de T-Cross, Taigo, T-Roc (Cabrio), Tiguan (Allspace) én Touareg op het Autosalon van Brussel 2023! De knappe Arteon Shooting Brake is ook van de partij.

Naast de 100% elektrische ID modellen (ID3, ID4 en ID5) zijn er eHybrid plug-in hybrides aanwezig van de Passat en Golf. Voor de veelzijdige familiemannen/vrouwen is er tevens een Caddy (Maxi) en Multivan! En met de ID XTREME en ID SPACE VIZZION kijken ze in Elsene/Wolfsburg al naar de toekomst.

Van de veelbelovende ID7 jammer genoeg geen spoor op de Heizel, daarvoor moet je naar Las Vegas!

Line-up Volkswagen @ Autosalon 2023
T-Cross
Taigo
T-Roc
T-Roc Cabriolet
Tiguan
Tiguan Allspace
Touareg

Polo
Golf eHybrid (PHEV)
Golf Variant
Passat GTE (PHEV)
Arteon Shooting Brake

ID.3 (2x)
ID.4
ID.5
ID. Buzz People (3x)
ID. Buzz Cargo

ID. SPACE VIZZION Concept
ID. XTREME Concept

Amarok

Caddy Maxi Drive
Caddy Short Business
Multivan T7 Style Business eHybrid LWB (PHEV)
California 6.1

Crafter (2x)
Transporter
Caddy Cargo Maxi
Caddy Cargo

Alle praktische informatie omtrent het Autosalon van Brussel 2023 zoals openingsuren, bereikbaarheid en ticketprijzen staat hier. De (bijna) volledige lijst aan (internationale) nieuwigheden hebben we voor jou hier opgelijst. Voor actuele Volkswagen prijzen en interessante promoties/voordelen verwijzen we graag naar hun website.