Teaser: Volkswagen VW ID7 berline EV (2023)Deze Volkswagen ID7 berline wordt de zuiver elektrische evenknie van de populaire Passat met tot 700 kilometer rijbereik!

Groot nieuws vanop de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Volkswagen toonde er namelijk een eerste (officiële) glimp van de toekomstige ID7. Voordien spraken ze in Wolfsburg nog over de ID. Aero Concept. Deze vierdeurs berline is momenteel nog voorzien van een “digitale camouflage” maar een productiemodel zal spoedig volgen. Normaal in de tweede helft van 2023! Voor een Belgische vanafprijs is het wel nog te vroeg.

Na de ID3, ID4, ID5 en ID BUZZ komt Volkswagen nu dus met de ID7. Al ziet de marketingdienst er liever nog een extra punt tussen, ID.7 dus! Allemaal staan ze op het slimme MEB platform dat moderne uitrusting met de nodige binnenruimte combineert. Diezelfde marketingdienst heeft bovendien liever niet dat we spreken over een zuiver elektrische Passat opvolger … al is dat eigenlijk wel het geval. Toch voor de Passat berline, diens praktische Passat Variant evenknie zou wél een opvolger krijgen met klassieke verbrandingsmotoren.

Technische details of interessant cijfermateriaal omtrent de ID7 geeft Volkswagen nog niet vrij. Wel benadrukken ze het knappe rijbereik van 700 km … wat overeenkomt met een praktijkverbruik van slechts 11 kWh per 100 km! Toch met een 77 kWh accupack.

Verder krimpt de digitale tellerpartij achter het multifunctionele stuurwiel, het infotainmentsysteem groeit wel tot 15”. Dankzij de knappe integratie van de ventilatiemonden (airco) kan de ID7 pronken met een onderscheidend interieurindeling. De blaasrichting zou je wel via het scherm moeten regelen … en dat is misschien niet dé allerbeste keuze.

Tegen 2026 hoopt Volkswagen haar EV gamma aangevuld te hebben met maar liefst 10 nieuwe modellen.