Officieel: Ford Ranger Platinum special edition 240 pk V6 EcoBlue (2022)De veelzijdige Ford Ranger Platinum positioneert zich bovenaan het gamma van de meest verkochte pick-up in Europa.

Naast de stoere Wildtrack en sportieve Raptor uitvoeringen heeft Ford nu ook ook Ranger Platinum geïntroduceerd. Deze positioneert zich bovenaan het gamma en wil maar al te graag “nieuwe normen inzake luxe” introduceren in dit segment. Dit met comfort en technologie van hun personenwagens aldus de Amerikaanse autobouwer. Tegelijk blijft de robuustheid, allround productiviteit en functionaliteit van de Ranger pick-up gewoon behouden.

De Ranger Platinum komt ondermeer met een karaktervol radiatorrooster, chroom accenten, 20” lichtmetalen velgen, privacy glas achteraan en zowaar Matrix LED koplampen. Binnenin prijkt er een lederen zetelbekleding (mét verwarming en koeling), LED sfeerverlichting, digitaal dashboard (12”), SYNC4 infotainment en diverse rijhulpmiddelen.

De nieuwe Ford Ranger pick-up is er zowel met een 2.0-liter EcoBlue (205 pk) als 3.0-liter EcoBlue (240 pk), steeds met 10-traps automaat en intelligente vierwielaandrijving. De Ranger Raptor komt eerst met de 3.0 V6 EcoBoost (292 pk), later volgt een tweeliter bi-turbo diesel.

De Ford Ranger Platinum is er enkel met de drieliter turbodiesel. Een bestelbon tekenen is al mogelijk bij de Belgische Ford Pro verdelers, toch in ruil voor 49.000 euro (exclusief btw). De eerste Europese leveringen zijn voorzien voor de lente/zomer van 2023.