Belgische prijs Mercedes T-Klasse (2022): vanaf 27.364 euroDe veelzijdige, praktische en functionele Mercedes T-Klasse kent zijn prijs!

Terwijl onze aandacht momenteel vooral naar de zuiver elektrische modellen van Mercedes gaat … hebben ze recentelijk ook de T-Klasse geïntroduceerd. Zowaar een functionele MPV in tijden waar kleurrijke SUV’s als paddenstoelen uit de grond schieten.

Voor de ontwikkeling werd er samengewerkt met Renault, wel benadrukt Mercedes haar grondige inbreng inzake afwerking, materiaalkeuze en technologie. Zo is het MBUX infotainmentsysteem aanwezig net zoals gekende rijhulp- en veiligheidssystemen (dodehoek-, rem en spoorassistent) én het multifunctioneel stuurwiel! En met een laadvolume van maximaal 2.390 liter benadrukt de T-Klasse zijn veelzijdige en praktische inborst.

Op motorisch vlak is er momenteel keuze tussen de T160 (102 pk) en T180 (131 pk) benzinevarianten of de T160d (95 pk) en T180d (116 pk) diesels. Steeds met voorwielaandrijving. Wie wenst kan wel de handgeschakelde 6-versnellingsbak inwisselen voor een zeventraps automaat met dubbele koppeling (+2.500 euro). Later volgt er nog een zuiver elektrische T-Klasse die vermoedelijk als EQT door het leven zal gaan.

Een T-Klasse configuratie vertrekt van een naamloze basisversie, gevolgd door een beter uitgeruste Style en Progressive uitvoering. De prijs schommelt tussen 27.364 euro (T160) en 32.186 euro (T180d DCT). Standaard kan je opteren voor de Polar White, Lorandite Red, Nosean Blue of Magnetite Grey koetswerkkleur al zijn er nog heel wat mogelijkheden waaronder de frisse Limonite Yellow en Rubellit Red tinten. Inzake velgen zijn er diverse 16” en 17” mogelijkheden.

Bestellingen worden reeds opgenomen bij je favoriete Mercedes Vans concessiehouder. De eerste leveringen zouden in het najaar plaatsvinden.