Officieel: Mercedes EQT Concept EV MPV (2021)Mercedes maakt werkt van een zuiver elektrische T-Klasse MPV die we hier in EQT Concept vorm zien.

Met de EQT Concept maakt Mercedes ons wat warm(er) voor een nakende gamma-uitbreiding. Zo komt er een gloednieuwe T-Klasse MPV voor personenvervoer op basis van de Citan (zakelijk gebruik). Die is dan weer gebaseerd op de nieuwe Renault Kangoo. Ook een zuiver elektrische variant staat op de planning, in analogie met de EQA, EQB, EQC, EQV en EQS zal die als EQT door het leven gaan.

Op dit moment kan het best complex/ingewikkeld lijken maar alles duidelijk worden, zeker als je de Vito, Vito Tourer, V-Klasse en EQV als basisstructuur in het achterhoofd neemt. Hier wordt dat dus Citan, Citan Tourer, T-Klasse en EQT.

De reguliere Mercedes Citan zal een pak soberder/doordachter zijn dan de T-Klasse en EQT die het nodige comfort/gadgets (oa MBUX) zal bieden die je ook in de reguliere Mercedes’ modellen kan terugvinden. Ook qua indeling/lay-out moet je er snel in thuisvoelen. Al zal het wel niet zo luxueus/hightech zijn als bij de GLB en EQB het geval is.

En wie méér ruimte nodig heeft kan kiezen voor een verlengde EQT variant (+20 cm) met maximaal zeven zitplaatsen (ipv vijf). Dankzij schuifdeuren (aan beide kanten) zou het instappen of in/uitladen gemakkelijk moeten verlopen.

De Mercedes EQT Concept maakt nu al indruk met zijn riante grille, 21” velgen en groot panoramisch glazen dak (in T-vorm). De Duitse autobouwer uit Stuttgart laat weten dat het productiemodel “nauwelijks” zal afwijken van deze stijlstudie.

De Mercedes T-Klasse wordt begin 2022 verwacht, een jaar later de EQT.