Officieel: Volkswagen ID AERO Concept EV Passat (2022)Op basis van de futuristisch ogende ID Aero Concept zal Volkswagen een zuiver elektrische opvolger voor de Passat bouwen!

Neen, je hoeft niet direct contact op te nemen met je fleetmanager of lokale VW concessiehouder. De gloednieuwe (en behoorlijk blitse!) ID Aero is officieel een conceptmodel (lees: stijlstudie) en dus niet te koop. Relatief kort wil VW daar wel verandering in brengen … maar wel eerst in China. Voor de Europese markt denken ze ten vroegste aan midden 2024. En dan vermoedelijk als ID Aero. Of toch ID7? Bovendien zijn er ook sterke geruchten omtrent een praktischere stationwagon/break uitvoering. Inderdaad, de ID Aero Concept geeft ons een glimp van de volgende generatie Passat!

De verdonkerde voorruit, reusachtige velgen (22”) en verzonken deurklinken mag je even wegdenken. En dan zou je al héél dicht in de buurt van het toekomstige productiemodel komen. Technisch zal de ID Aero op het MEB onderstel staan dat specifiek voor EV’s werd ontwikkeld. Dat zorgt voor hightech rijhulp, connectiviteit, veiligheid maar vooral ook voor véél binnenruimte. Dat zagen we al bij de ID3, ID4 en ID Buzz!

Vier jaar op voorhand uitspraken doen omtrent technische details is niet direct het allerslimste. Toch doet Volkswagen het hier met alvast de batterijcapaciteit (77 kWh) en rijbereik (620 km WLTP) te vermelden van de ID Aero Concept! Het stevige rijbereik is deels te danken aan de zéér gestroomlijnde koetswerkvorm.