Preview: Volkswagen ID AERO Concept EV (2022)Volkswagen zal binnenkort de ID Aero Concept wereldkundig maken, een voorbode op een dynamische vierdeurs berline. Uiteraard zuiver elektrisch!

Het zuiver elektrische ID verhaal van Volkswagen begon met de ID.3 (hatchback), gevolgd door de ID.4 (SUV) en ID.5 (SUV Coupé). Intussen is er zelfs die guitige ID Buzz (MPV)! Op middellange termijn werkt VW toe naar een 100% EV aanbod. Op korte termijn mogen we het ID Aero topmodel verwachten die eerst als als ID Aero Concept voorgesteld zal worden.

Zoals de naam doet vermoeden zal de Volkswagen ID Aero focussen op een optimale stroomlijn wat vervolgens een (zeer) gunstige invloed heeft op het verbruik. En dus ook het rijbereik! Dat gaat het allerbeste met een strakke (vierdeurs) berline en dat is dan ook de beoogde koetswerkvorm. De ID Aero zal eveneens op het modulaire/flexibele MEB platform staan. Eerder zagen we in 2019 de ID Space Vizzion die hint naar een eventuele ID Aero stationwagon uitvoering. Inderdaad, een opvolger voor de Passat Variant bijvoorbeeld!

Volkswagen spreekt in eerste instantie over China als doelgroep, nadien is Europa en de Verenigde Staten aan de beurt. Daarvoor kijkt de Duitse autoconstructeur naar de fabriek van Emden waar ze momenteel de ID.4 en Passat produceren.

De onthulling van de ID Aero Concept is voorzien voor maandag 27/06. Meer informatie volgt dan!

Preview: Volkswagen ID AERO Concept EV (2022)